Azjatycka zupa z owocami morza

Świetna, rozgrzewająca, pikantna i aromatyczna – czy można czegoś więcej wymagać od zupy?

Puszka mleczka kokosowego (400ml)
500ml wody
300g filetu z dorsza
250g mieszanki owoców morza
Łyżka czerwonej pasty curry
Łyżka sosu rybnego
Łyżeczka soku z limonki
2 ząbki czosnku
Papryczka chili
1 średnia kapusta pak choi
100g groszku cukrowego
Garść kolendry
3 łyżki oleju *
sól

Na oleju ( u mnie olej ryżowy z chili, nie na keto można pominąć albo użyć tylko odrobinę) przesmażyć czosnek i chili w plasterkach. Dodać groszek i pokrojone w spore kawałki twarde części pak choi. Zalać mleczkiem kokosowym i wodą, doprawić sosem rybnym, limonką, solą i opcjonalnie wybranym słodzidłem.
Dorsza pokroić w kostkę o boku 2cm. Wrzucić do gotującej się zupy razem z mieszanką owoców morza. Gotować 3-4 minuty.
Zupę na talerzach posypać posiekaną kolendrą i pozostałymi liśćmi pak choi.
MAKRO:
1677kcal 111B 114T 55W

Leave a Comment