Szparagowe tagliatelle z pesto

Szparagowe tagliatelle z pesto

 

Pęczek szparagów (400g bez końcówek)

20g masła

40g pesto

50g szynki dojrzewającej

30g śmietanki 36%

30g parmezanu

1 ząbek czosnku

Pieprz

Odłamać łykowate końcówki szparagów, resztę pokroić na cienkie wstążki używając obieraczki. Duże główki przeciąć na pół.

Dojrzewającą szynkę pokroić w paseczki, wysmażyć na złoto na suchej patelni. Dodać masło, posiekany czosnek, wstążki i główki szparagów. Smażyć kilka minut aż szparagi będą tak miękkie jak lubicie (ja smażę dosłownie minutkę, lubię chrupiące i prawie surowe). Dodać pesto, parmezan i śmietankę, wszystko wymieszać i smażyć jeszcze minutę na dużym ogniu.

MAKRO: 717kcal 39B 58T 13W

 

Leave a Comment