Twarogowe placki z sosem malinowym

Twarogowe placki
250g tłustego twarogu
2 jajka M
15g startego masła
2 łyżki mąki kokosowej
1 łyżka babki jajowatej
Erytrol
15g masła do smażenia
100g malin
1/4 łyżeczki gumy guar
Erytrol
Wszystkie składniki na placki wymieszać widelcem do osiągnięcia jednolitej konsystencji.
Wilgotnymi dłońmi formować okrągłe placki.
Smażyć na niewielkim ogniu, na rozgrzanym maśle, na złoty kolor.
Maliny zagotować, dosłodzić erytrolem. Do gorących dodać gumę guar i całość zblenować.
Serwować placki polane sosem malinowym, opcjonalnie posypać erytrolem w pudrze
MAKRO CAŁOŚĆ: 901kcal 54B 66T 16W
PORCJA: 450kcal 27B 33T 8W 

Leave a Comment