Wątróbka w kremowym sosie z pieczarkamk

Wątróbka w musztardowym sosie
Na 3 porcje
600g wątróbki drobiowej
200g cebuli
300g pieczarek
45g masła klarowanego
100g śmietanki 36%
20g ostrej musztardy
Sól i dużo pieprzu
Wątróbki oczyścić, cebulę pokroić w piórka, pieczarki w plasterki.
Na patelni rozgrzać 1/3 masła klarowanego, zeszklić cebulę, odłożyć na bok.
Rozgrzać kolejną 1/3 masła, na dużym ogniu szybko przesmażyć pieczarki, zdjąć z patelni.
Na ostatniej części masła klarowanego usmażyć wątróbkę po ok 3 minuty z każdej strony. Dodać cebulkę, pieczarki, musztardę i śmietankę. Doprawić solą i obficie pieprzem. Chwilę zredukować sos.
MAKRO: 1683Kcal 126B 121T 24W
PORCJA [1/3]: 561kcal 42B 40T 8W
Surówkę znajdziecie

Leave a Comment