
Dawno nie było czegoś słodkiego więc jest 🙂
Na 4 porcje:
400ml mleczka kokosowego
4 łyżki (65G) nasion chia
Polewa:
20G czekolady 90%
25G oleju kokosowego
50G śmietanki 36%
1 łyżeczka erytrolu
Nasionka zalać mleczkiem kokosowym i dokładnie wymieszać (jeśli lubicie bardziej słodkie desery, możecie dosłodzić 1-2 łyżeczkami erytrolu). Rozłożyć do 4 dzwoneczek. Schłodzić minimum 2H
Wszystkie składniki polewy podgrzać ( w rondelku na małym ogniu lub w kąpieli wodnej) i wymieszać na jednolitą masę.
Wylać na schłodzone puddingi i zajadać 😉 (Jeśli schowacie pudding z polewą do lodówki to stwardnieje, dlatego polecam polewać przed jedzeniem)
* łatwo możecie zmniejszyć kaloryczność, zastępując połowę mleczka kokosowego wodą, a czekoladową polewę zamieniając na owocową (z malin, truskawek czy jagód)
MAKRO:
PUDDING: 1056kcal 96T 16B 13W
Porcja: 264kcal 24T 4B 3W
POLEWA: 509kcal 52T 4B 5W
Porcja: 127kcal 13T 1B 1W
PORCJA PUDDING+POLEWA:
391kcal 37T 5B 4,5W
