Dzisiaj mój debiut z serem paneer. Całkiem smaczny, chociaż słabo zbilansowany dla ketonów.
Następnym razem zrobię go w sosie, może tikka albo butter?
I na dodatek jeszcze mamy #instawtorek
z #kobiecafotoszkoła w temacie jedzeniowym!
Indyjskie szaszłyki
70g czerwonej papryki
225g sera paneer
2 łyżki oleju (u mnie rzepak)
2 ząbki czosnku
Korzeń imbiru objętościowo jak czosnek
Chili
Łyżka świeżej kolendry
1/4 łyżeczki nasion kolendry
Sól i pieprz
Paprykę i ser pokroić w kostkę o boku ok 2cm.
Wszystkie pozostałe składniki utrzeć w moździerzu na pastę, wysmarować nią ser.
Nadziewać na zmianę paprykę i ser na krótkie patyczki.
Odłożyć do zamarynowania.
Grillować na rozgrzanej patelni do zezłocenia
MAKRO całości :613kcal 38T 51B 15W