Camembert w boczku

Chodził za mną taki ser na ciepło, podumałam chwilę nad zawartością lodówki i wymyśliłam taką ciepłą przystawkę.
Gdybym miała, dorzuciłabym garstkę rukoli, ale i tak było super smacznie!

 

1 camembert (120g)
50g plasterków surowego wędzonego boczku
1 łyżka (20g) pasty z suszonych pomidorów
Ząbek czosnku
Opcjonalnie pietruszka albo bazylia

Plastry boczku rozłożyć na desce, na środek ułożyć ser, posmarować pastą ( lub drobno posiekanymi /zblendowanymi suszonymi pomidorami), posypać posiekanym ząbkiem czosnku, przykryć wolnymi końcami boczku.
Smażyć na patelni na małym ogniu po ok 4 minuty z każdej strony, lub zapiekać w piekarniku przez około 10 minut w 200C

MAKRO:
573kcal 48T 30B 4W

Leave a Comment