Prosta i efektowna przystawka albo pomysł na fajne śniadanie. Jeśli nie lubicie łososia zastąpcie go inną wędzoną rybą dostępną w plastrach 🙂
Łososiowe kubeczki
Na 2 porcje:
150g łososia wędzonego w plastrach
100g kremowego serka
80g ogórka zielonego
Koperek
2 garście rukoli
Kilka krążków czerwonej cebuli
Sól,pieprz, oliwa
Kokilki o średnicy ok 5cm wyłożyć folią spożywczą a potem plastrami łososia.
Resztę ryby i ogórka pozbawionego gniazd nasiennych posiekać.
Wymieszać z serkiem, opcjonalnie doprawić pieprzem i solą (pamiętajcie, że łosoś i serek są dosyć słone!).
Powstałą masą wypełnić kokilki, wyłożyć na talerz energicznie odwracając.
Na każdą porcję wyłożyć garstkę rukoli, kilka krążków czerwonej cebuli i skropić oliwą.