Dynia, mleczko kokosowe i pasta curry to połączenie, któremu w tym sezonie nie mogę się oprzeć!
Zupa krem, curry czy zapiekanka niby gratin? Tyle zrobiłam do tej pory ale czuję że to jeszcze nie koniec 😉                                Dyniowe gratin                                  
150g dyni hokkaido
70g mleczka kokosowego
5g pasty curry*                                    
Dynię pokroić w cienkie plasterki.
Mleczko kokosowe wymieszać z pastą curry (*ilość dostosujcie do tolerowanego przez siebie stopnia ostrości) na jednolitą masę. Dorzucić dynię i wymieszać, żeby pokryć dokładnie wszystkie plasterki.
Przełożyć do naczynia do zapiekania i piec około 20-30 minut w 180°C
Ofc, jeśli nie rezygnujecie z nabiału śmiało możecie posypać wierzch serem                      MAKRO: 198kcal 4B 13T 14W

 

 

 

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *