Batoniki twarogowe

100g gorzkiej czekolady
30g masła
60g masła
250g twarożku śmietankowego
50g śmietanki 36%
Łyżka erytrolu
Skórka otarta z 1 cytryny
Erytrol podgrzać ze śmietanką do rozpuszczenia.
Miękkie masło (60g) utrzeć, dodać śmietankę z erytrolem, twarożek i startą skórkę cytrynową, wszystko zmiksować.
Czekoladę z 30g masła rozpuścić w kąpieli wodnej, pędzelkiem dokładnie wysmarować 7 silikonowych foremek i wstawić do lodówki na 15 minut.
Czekoladowe korpusy wypełnić masą twarożkową, zalać pozostałą czekoladą, wyrównać i schłodzić.
Makro: 1849kcal 49B 167T 29W
1 szt: 264kcal 7B 24T 4W

 

 

 

Leave a Comment