Bazyliowy chlebek oopsie

Bazyliowy chlebek oopsie
3 jajka L
100g seria kremowego
1/2 łyżki babki jajowatej
Świeża bazylią
Sól, pomidory z czosnkiem (przyprawa)

Oddzielić białka od żółtek.
Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli.
Żółtka wymieszać z serkiem, posiekaną bazylią i przyprawą pomidorową.
Stopniowo dodać pianę z białek do żółtek ( ja najpierw dodaję 1/2, mieszam, potem resztę ), delikatnie wymieszać.
Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, łyżką wykładać 6-8 okrągłych placuszków ( albo wylać całość do blaszki o wymiarach ok 23-23cm).
Opcjonalnie oprószyć ziołami/pomidorami.
Piec na złoty kolor w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez 20
minut
MAKRO: 468kcal 26B 38T 4W

Leave a Comment