Biała kiełbasa zapiekana na kapuście

Biała kiełbasa zapiekana na kapuście
Na 2 porcje
500g kapusty
125g kapusty kiszonej
70g smalcu
3 ząbki czosnku w plasterkach
1 łyżka koncentratu pomidorowego
1 mały pomidor pokrojony w kostkę
200g białej kiełbasy
Łyżeczka soli, pieprzu i wędzonej papryki
Kapustę poszatkować, lekko poddusić na rozgrzanym smalcu aż straci część objętości.
Dodać pozostałe składniki (poza kiełbasą) i dokładnie wymieszać.
Przełożyć do naczynia do zapiekania i piec przez 30 minut w 200C, później zmniejszyć temperaturę do 160 i zapiekać jeszcze przez godzinę. Na ostatnie 30 minut dorzucić białe kiełbaski
MAKRO: 1490kcal 42B 124T 48W
Porcja [1/2]: 745kcal 21B 62T 24W

Leave a Comment