Camembert marynowany w oliwie.


  1. Świetna przekąska, choć niestety trzeba na nią trochę poczekać

3 sery camembert
1/2 główki czosnku
1 papryczka chili
1 łyżeczka suszonych pomidorów (u mnie przyprawa)
Kilka gałązek świeżego rozmarynu
Sól
Oliwa
Czosnek, chili (można zostawić kilka plasterków do wrzucenia luzem), suszone pomidory i szczyptę soli zblendować, dodając trochę oliwy w razie konieczności.
Serki przekroić wzdłuż, posmarować przygotowaną pastą i złożyć.
Na dno słoika wylać trochę oliwy, wrzucić kilka plasterków czosnku, chili i rozmaryn i warstwami układać ser-polewac oliwą itd.
Pamiętajcie, żeby oliwa dokładnie przykryła wszystkie składniki!
Ja dla dodatkowego aromatu użyłam oliwy z suszonych pomidorów.
Odstawić na minimum tydzień a najlepiej dwa do lodówki 🙂

Leave a Comment