Chińskie jajka na parze

Kiedy myślisz że z jajek zrobiłaś już wszystko, widziałaś wszystko i nic Cię nie zaskoczy i trafiasz na przepis na chińskie jajka na parze u @wokandkin ….
Omg! Ta konsystencja jest niesamowita, w słodkim wydaniu na przykład z jakimś karmelowym sosem będzie świetne jako mało kaloryczny deser.
Chińskie jajka na parze
2 jajka
200ml ciepłej wody
10g sosu rybnego
10g sosu sojowego
12g oleju sezamowego
Kolendra/szczypiorek
Jajka roztrzepać z wodą i sosem rybnym, przelać przez sitko do płaskiego naczynia (żeby pozbyć się bąbelków). Przykryć talerzem lub folią spożywczą.
Gotować na parze, ok 13 minut od zagotowania (u mnie 16 minut).
Gotowe jajka polać sosem sojowym, olejem sezamowym i posypać wybranymi ziołami.
MAKRO: 277kcal 16B 23T 2W

Leave a Comment