Tost z awokado

To kolejna wariacja na temat chlebka z tostera z bloga genialnej Revy: https://link.do/PDpK9

 

Składniki:

Chlebek tostera z przepisu z linku wyżej

140g awokado

50g wędzonego boczku

15 sera żółtego

15g szynki

ząbek czosnku

sól, pieprz, chili

łyżeczka soku z cytryny

 

Zrobić chlebek wg przepisu

Boczek wysmażyć na chrupiąco.

1/2 awokado rozgnieść widelcem z posiekanym ząbkiem czosnku, połową soku z cytryny, solą, pieprzem i chili. Pozostałą 1/2 pokroić w cienkie plasterki, uformować różę i polać pozostałym sokiem z cytryny

Między dwie kromki chlebka włożyć ser, szynkę i wysmażony boczek ( zostawiając ewentualnie część do dekoracji), zapiec do rozpuszczenia sera (ok.4 minuty)

Na gotowego tosta wyłożyć najpierw rozgniecione awokado a potem różę. Posypać pozostawionym, pokruszonym boczkiem

MAKRO: 959kcal 26B 90T 8W

 

 

 

 

 

 

Leave a Comment