To kolejna wariacja na temat chlebka z tostera z bloga genialnej Revy: https://link.do/PDpK9
Składniki:
Chlebek tostera z przepisu z linku wyżej
140g awokado
50g wędzonego boczku
15 sera żółtego
15g szynki
ząbek czosnku
sól, pieprz, chili
łyżeczka soku z cytryny
Zrobić chlebek wg przepisu
Boczek wysmażyć na chrupiąco.
1/2 awokado rozgnieść widelcem z posiekanym ząbkiem czosnku, połową soku z cytryny, solą, pieprzem i chili. Pozostałą 1/2 pokroić w cienkie plasterki, uformować różę i polać pozostałym sokiem z cytryny
Między dwie kromki chlebka włożyć ser, szynkę i wysmażony boczek ( zostawiając ewentualnie część do dekoracji), zapiec do rozpuszczenia sera (ok.4 minuty)
Na gotowego tosta wyłożyć najpierw rozgniecione awokado a potem różę. Posypać pozostawionym, pokruszonym boczkiem
MAKRO: 959kcal 26B 90T 8W