Domowe reeses

Są tu fani masła orzechowego? Jeśli tak mam dla Was coś świetnego. OFC zamiast masła z orzeszków ziemnych można wybrać pistacjowe czy migdałowe, każde w połączeniu z gorzką czekoladą będzie pyszne!

Domowe reeses

100g czekolady 90%
150g masła orzechowego
30g masła
Szczypta soli
Opcjonalnie słodzidło

Połamaną czekoladę i 10g masła wrzucić do miski, roztopić w kąpieli wodnej.
Pozostałe masło zmiksować ze słodzidłem, masłem orzechowym i solą.
Roztopioną czekoladą przy pomocy pędzelka wysmarować 10 silikonowych foremek do muffinek, wstawić na kilka minut do zamrażalnika.
Zamrożone czekoladowe skorupki wypełnić masą orzechową, górę wyrównać i zalać pozostałą czekoladą. Wstawić na kilka minut do zamrażalnika.
MAKRO: 1706kcal 144T 53B 36W
PORCJA [1/10]: 171kcal 14T 5B 4W

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *