Fasolka szparagowa z azjatyckim twistem

To moja ulubiona wersja fasolki szparagowej, jem ją tylko tak od zeszłego roku. Jeśli macie inne ciekawe przepisy z jej wykorzystaniem to chętnie przyjmę 🙂
Zapraszam na fasolkę szparagową z azjatyckim twistem:

Na 1 porcję:

200G fasolki szparagowej
100G boczku wędzonego
2 ząbki czosnku
2 łyżeczki sosu sojowego
Chili (u mnie pasta z kiszonych papryczek)

Fasolkę ugotować w osolonym wrzątku (najlepiej al dente ale jak wolicie), odcedzić.
Boczek pokroić w słupki, wysmażyć na chrupiąco. Dodać czosnek pokrojony w plasterki i chili. Smażyć 2-3minuty. Zalać sosem sojowym, dodać ugotowaną fasolkę i smażyć razem jeszcze 2 minuty.

MAKRO: 564kcal 19B 48T 12W

Leave a Comment