Figi zapiekane z kozim serem

Figi nadziewane kozim serem
3 figi (150g)
75g koziego sera
80g wędzonego boczku
35g mieszanki sałat
Opcjonalnie glassa balsamiczna albo balsamiczny winegret (nie wliczone w makro)
Figi naciąć na krzyż, napchać w nacięcia tyle koziego sera ile się da a później owinąć całość plastrami wędzonego boczku i spiąć wykałaczką.
Zapiekać 15 minut w 180°C
Podawać na sałacie, opcjonalnie skropić glassą balsamiczną (keto lojalnie ostrzegam, to syf i kupa cukru) albo balsamicznym winegretem (1 część octu balsamicznego do 3 części oliwy, sól, pieprz, opcjonalnie posiekany czosnek i trochę słodzidła-wszystko do słoiczka i wstrząsać aż zemulguje)
MAKRO: 629kcal 18B 49T 33W/28W net

 

Leave a Comment