Gotowane serniczki z kakao

Sernik gotowany z kakao
250g twarogu
50g masła
30g erytrolu*
1 jajko
10g proszku budyniowego
10g kakao
50ml śmietanki 36%
Opcjonalnie kilka łyżek wody
Masło ze słodzidłem roztopić w garnuszku, dodać jajko i twaróg, podgrzewać mieszając rózgą do uzyskania jednolitej konsystencji.
Kakao i proszek budyniowy wymieszać ze śmietanką, jeśli masa będzie za gęsta dodać kilka łyżek wody.
Wlać do masy twarogowej i podgrzewać ciągle mieszając do zagotowania.
Przełożyć do czterech niewielkich kokilek i odstawić do schłodzenia na kilka godzin.
Opcjonalnie polać polewą (u mnie gorzka czekolada, masło i śmietanka)
Makro bez polewy: 1071kcal 49B 87T 25W
Porcja [1/4]: 268kcal 12B 22T 6W

Leave a Comment