Jajka faszerowane z chrupiącym boczkiem i jalapeno

Uwielbiam faszerowane jajka. Są szybkim i wdzięcznym pomysłem na przystawkę, można je przygotować na masę sposobów i mają fajne makro. Tym razem kolejna wersja jajek z chrupiącym boczkiem – wzbogacona o jalapeno
Jajka faszerowane chrupiącym boczkiem i jalapeno

4 jajka
30g majonezu
30g jalapeno
50g wędzonego boczku w plastrach Pieprz, sól

Jajka ugotować na twardo. Wystudzić, obrać, przekroić na pół i wyjąć żółtka.
Boczek wysmażyć na chrupiąco, pokruszyć.
Papryczkę posiekać.
Żółtka jajek utrzeć z majonezem, dodać pokruszony boczek i pokrojone jalapeno (zostawiając odrobinę do dekoracji), doprawić.
Powstałą masą faszerować połówki białek, ewentualnie udekorować

MAKRO: 761kcal 35B 35B 67T 67T 4W

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *