Kewetki z awokado na szpinaku

Jak Wy lubicie robić krewetki? Ja za każdym kończę z masłem, chili, czosnkiem i pietruszką chociaż pierwotny plan brzmi: tym razem zrobię inaczej xD

225g krewetek
Garść szpinaku
2 duże ząbki czosnku
50g masła
Awokado
Chili (u mnie 1 cayenne)
Natka pietruszki (1-2 łyżki posiekanej)
Kolendra (1-2 łyżki posiekanej)
½ małej cebuli
1 łyżka oliwy
Sól, pieprz
Czosnek, chili, pietruszkę, kolendrę i cebulę posiekać.
½ awokado zblendować z ½ czosnku i chili, kolendrą, cebulką i łyżką oliwy, solą i pieprzem.
½ pokroić w plasterki
Rozgrzać masło na patelni ( można użyć klarowanego), wrzucić chili i czosnek, chwile przesmażyć. Dodać krewetki, pietruszkę, posolić.
Na szpinak wyłożyć pastę z awokado, pokrojone awokado i krewetki
Makro: 934kcal 57B 73T 10W

Leave a Comment