Kiełbaski zapiekane z serem i curry

 

Kiełbaski zapiekane z serem

200g frankfurterek
1/2 (50g) cebulki
15g smalcu
50g ketchupu bez cukru
1 (15g) łyżeczka koncentratu pomidorowego
45g sera żółtego
1/2-1 łyżeczki przyprawy curry
sól, ostra papryka

Frankfurterki podsmażyć na smalcu, jak będą złote przełożyć do naczynia do zapiekania.
Na tej samej patelni zeszklić cebulę pokrojoną w piórka, doprawić solą, curry i ostrą papryką. Dodać koncentrat pomidorowy i ketchup.
powstały sos przełożyć na kiełbaski, na wierzch ułożyć ser.
Zapiekać do rozpuszczenia sera, ok 10 minut w 180°C

MAKRO: 907Kcal 77T 41B 9W

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *