Kraft bistro Radom – perełka na mapie miasta

Przygotujcie się na to, że zgłodniejecie oglądając te zdjęcia. @kraftbistro to zdecydowanie moje ulubione miejsce w Radomiu, serwują pyszne jedzenie w piękny sposób!
Mój największy „problem” z tą restauracją? Karta jest tak ciekawa że nigdy nie wiem co wybrać! 😂
Dla ketonów do wyboru jest całkiem sporo: klasyczny tatar, carpaccio wołowe, cezar z krewetkami czy cevice.
Z dań głównych ryby albo stek z sosem berneńskim. W czwartki oczywiście mule w rewelacyjnej cenie 29zł już z kieliszkiem białego wina 😉 Po drobnych modyfikacjach więcej pozycji z menu będzie zgodne z wymogami diety. Wystarczy na przykład zamówić ośmiornicę i zostawić ziemniaki 😉
Śniadania też zapowiadają się bardzo obiecująco, ja niestety nigdy nie miałam okazji wpaść tam rano 😟 ale na pewno nadrobię!
Obsługa bez zarzutu, piękne wnętrza, klimatyczny ogródek, krótka i ciekawa karta… Czy można chcieć czegoś więcej od restauracji?
Nie ważne czy chcecie wpaść na szybki lunch czy dłuższą posiadówę z bliskimi, to miejsce nie powinno Was zawieść.
Tym razem próbowaliśmy:
*Deska anitpasti – obłędna pasta z bakłażana, świetnej jakości wędliny, orzechy, rukola, suszone pomidory…


*Carpaccio z rostbefu z truflowym ponzu – pyszne, orientalne, lekko słodkie, przełamane szczypiorkiem i moim tegorocznym odkryciem – chipsami z czosnku, mega!


*Bułeczki Bao – wszystkie 3 wersje:
– z krewetką i dużą ilością kolendry – chyba mój faworyt
– z chrupiącym kurczakiem i sałatą mango
– z kaczką po pekińsku

*Kraftburger – solidny klasyk


*Pizza Lahmacum – bardzo ciekawa, z jagnięciną, tahini, granatem i pietruszką – jeśli myślicie, że w temacie pizzy próbowaliście już wszystkiego to koniecznie musicie spróbować tego połączenia, moim zdaniem zaskoczy nawet największego pizzoholika!


*Pad Thai zdecydowanie jest najlepszym w mieście


*Stek rzeźnika z cudownym sosem berneńskim z pewnością nie zawiedzie miłośników różowego mięsa na talerzu.

Kraft niezmiennie utrzymuje wysoki poziom, ja na pewno będę wracać a i Wam polecam 🙂

Leave a Comment