Dzisiaj kolejna lekka i letnia propozycja, znaleziona na kwestii smaku. Trochę ją podkręciłam dzięki dodatkowi chili i marynowanego pieprzu.
Na 1 porcję:
200G fasolki szparagowej
1 mały pomidor malinowy (85G)
50G fety
Łyżeczka marynowanego pieprzu
Na dressing:
30g oliwy
1 łyżeczka soku z cytryny
2 ząbki czosnku
Garstka bazylii
Sól
Papryczka chili
Wszystkie składniki utrzeć w moździerzu, zblendować albo drobno posiekać i wymieszać.
Fasolkę ugotować w osolonym wrzątku na półtwardo. Odsączyć. I ułożyć na talerzu
Pomidora pokroić w ósemki, rozłożyć na fasolce.
Posypać pokruszoną fetą i marynowanym pieprzem
MAKRO: 489kcal 13B 41T 14W