Letnia potrawka z kiełbasą

Letnia potrawka z kiełbasą

Na 4 małe porcje:
700G kiełbasy
2 duże czerwone papryki
2 pomidory
2 cebule
2 ząbki czosnku
70G masła klarowanego
Bazylia, sól, pieprz

Kiełbasę pokroić w plasterki, paprykę w dużą kostkę, cebulę w piórka a czosnek i bazylię posiekać.
Na 40G dobrze rozgrzanego masła podsmażyć kiełbasę na złoty kolor, przełożyć do garnka. Na tej samej patelni podsmażyć cebulę, paprykę i czosnek.
W międzyczasie pomidory pokroić (jakkolwiek), usunąć twarde zielone części i zagotować. Do gorących dodać resztę masła i zblendować – masło świetnie zemulguje i zagęści sos.
Warzywa i pomidory dodać do kiełbasy, przyprawić solą, pieprzem i posiekaną bazylią. Opcjonalnie dodać ostrej papryki.

Leave a Comment