Marynowana czerwona cebula

Machnęłam najpierw keto pasztet z przepisu Oli ale brakowało mi jakiegoś fajnego dodatku więc zrobiłam marynowaną czerwoną cebulę.
Taka cebulka jest świetnym dodatkiem do mięs, burgerów czy sałatek. Jest chrupiąca, octowa, ostra z fajnym aromatem cynamonu. Polecam 🙂

Na 0,5l słoik:
3 średnie czerwone cebule
150 ml białego octu winnego
150ml wody
Po ½ łyżeczki nasion : kolendry, gorczycy, pieprzu
1 laska cynamomu
1 papryczka chili ( u mnie habanero)

Czerwoną cebulę pokroić w plasterki i ułożyć w słoiku.
Resztę składników zagotować.
Gorącą zalewą zalać cebulę, słoik zakręcić i odstawić do góry dnem do ostygnięcia. Jest gotowa już po kilku godzinach 🙂

Nie mam pojęcia jak i czy w ogóle da się określić makro takich przetworów, więc nie liczę 🙂

Leave a Comment