Maślano-cytrynowe przegrzebki Owoce morza • Przekąski | 6 lutego, 2021Cytrynowo-maślane przegrzebki300g przegrzebków2 łyżki oliwy do smażenia1 łyżka masłaChlust białego winaSok i zestr z 1/2 cytrynyStarty ząbek czosnkuŁyżka posiekanej natki pietruszkiSól, pieprzWszystkie składniki przygotujcie wcześniej, bo przygotowanie sosu trwa dosłownie chwilkę.Przegrzebki wyjmijcie z lodówki wcześniej, niech będą w temperaturze pokojowej.Bezpośrednio przed smażeniem należy je dokładnie osuszyć przy użyciu ręcznika papierowego i oprószyć solą i pieprzem.Mocno rozgrzać dużą patelnię, dodać oliwę do smażenia i na bardzo gorącą włożyć przegrzebki.Smażyć po ok 2 minuty na stronę i przełożyć na talerz.Na tą samą patelnię wrzucić resztę składników (poza pietruszką, tą sypnąć na koniec) i gotować na dużym ogniu około dwóch minut. Serwować z przegrzebkami w głębokim talerzu.Leave a Comment Cancel ReplyName*Email*Website Zapisz moje dane, adres e-mail i witrynę w przeglądarce aby wypełnić dane podczas pisania kolejnych komentarzy.Comment