Jeśli macie kolendrę to oczywiście, śmiało ją dorzućcie!
150g piersi z kurczaka
20g oleju do smażenia
Sól, pieprz, kumin, papryka ostra
Garść zieleniny
35g papryki
40g pomidora
20g marynowanego jalapeno
30g startego cheddara
120g awokado
Ząbek czosnku
Chili
Kolendra
1 łyżeczka soku z limonki
Szczypiorek
1 łyżka kwaśniej śmietany
Kurczaka pokroić w kostkę, wymieszać z przyprawami i olejem. Usmażyć szybko, na dużym ogniu.
1/2 awokado rozgnieść z posiekanym czosnkiem, kolendrą, chili, sokiem z limonki i solą. Drugą połówkę pokroić i skropić sokiem z limonki.
Pozostałe składniki dowolnie pokroić.
Wszystko rozłożyć na talerzu, na środek wyłożyć kwaśną śmietanę i rozgniecione awokado.
MAKRO: 715kcal 45B 53T 11W