Miażdżona brukselka

 

 

Miażdżona brukselka

 

250g brukselki

20g oliwy

50g wędzonego boczku

40g cheddara

Sól, pieprz

 

Brukselkę wrzucić na wrzątek, gotować 8-10 minut, w zależności od wielkości. Odcedzić i zahartować w zimnej wodzie.

Osuszyć dodatkowo ręcznikiem papierowym.

Zmiażdżyć każdą kapustkę przy pomocy szklanki.

Skropić oliwą, oprószyć solą i pieprzem.

Piec ok 15 minut w 200°C

W tym czasie Wysmażyć boczek na chrupiąco, pokroić lub zetrzeć cheddara.

Brukselkę przełożyć na drugą stronę, rozsypać ser i pokruszyć boczek.

Zapiekać kolejne 5-10 minut do roztopienia sera

 

Makro: 667kcal 28B 55T 8W

Leave a Comment