Papryka nadziewana mięsem mielonym

Papryka zapiekana z mięsem mielonym

300g mielonej łopatki wieprzowej
40g oliwy
200g pieczarek
90g cebuli (jedna średnia)
10g czosnku (2 spore ząbki)
300g papryki (3 niewielkie sztuki)
Sól, pieprz, ostra papryka

Pieczarki, cebulę i czosnek posiekać i usmażyć na oliwie. Dodać do mięsa, doprawić i wymieszać.
Papryki przeciąć wzdłuż na pół, usunąć gniazda nasienne i nafaszerować mięsem.
Piec ok 30 minut w 180°C
Ilość potrzebnej papryki zależy od kształtu, wybierajcie te jak najbardziej „pękate” żeby dużo weszło 😉 moje niestety takie nie były.

MAKRO:
997kcal 73B 68T 31W

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *