Pasta oliwkowo-słonecznikowa

Przepis pochodzi z e-booka którego możecie pobrać tu:
http://monikarosa.com.pl/ebook-smarowidla/
Pasta z nasion słonecznika i oliwek
150G łuskanego słonecznika
100G oliwek
30G oliwy
3 ząbki czosnku*
Wybrane zioła (u mnie bazylia)
Sól, pieprz
Opcjonalnie 2-3 łyżki wody
Słonecznika zalać mocno ciepłą wodą i odstawić na pół godziny.
Po tym czasie wrzucić do blendera z pozostałymi składnikami i blendować do otrzymania pożądanej konsystencji. Gdyby całość była zbyt sucha dodać wody i blendować jeszcze chwilę. *użyłam czosnku marynowanego w oliwie ale może być i zwykły
Makro podaję za ilewazy.pl, chociaż moim zdaniem ilość węglowodanów jest przesadzona (wiki podaje 11 netto/100G…)
MAKRO: 1272kcal 45B 108T 31W

Leave a Comment