Śmietankowy pudding z jabłkiem Bez mięsa • Desery • Śniadania | 29 stycznia, 2021Śmietankowy pudding z jabłkiem1 średnie jabłko (150g)25g masłaCynamonErytrol200g ryżu konjac100g śmietanki 36%15g masłaJabłko obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę.Wrzucić do rondelka z 25g masła i łyżeczką erytrolu. Dusić ok 15 minut aż jabłka się częściowo rozpadną. Na koniec dodać cynamon ( u mnie duuuużo, bo uwielbiam).Do drugiego rondelka wrzucić opłukany i odsączony ryż konjac, śmietankę i 15g masła. Gotować od czasu do czasu mieszając aż śmietanka zredukuje.Przełożyć do miseczki, na wierzchu ułożyć duszone jabłka.Makro: 3B 70T 20WLeave a Comment Cancel ReplyName*Email*Website Zapisz moje dane, adres e-mail i witrynę w przeglądarce aby wypełnić dane podczas pisania kolejnych komentarzy.Comment