Szakszuka z chorizo

 

Nie wiem którą wersję szakszuki lubię najbardziej, ale każda jest genialna!

Na dwie porcje:
100g chorizo
4 jajka
Puszka pomidorów
100g cebuli
110g papryki
3 ząbki czosnku
70g masła
Pietruszka
Szczypiorek
Sól, pieprz, ostra papryka, kumin

Chorizo pokroić w plasterki i podsmażyć, dodać masło i posiekaną cebulę i czosnek. Smażyć do miękkości. Zalać pomidorami, przyprawić i lekko zredukować.
Zrobić zagłębienia na jajka, wbić i smażyć na wolnym ogniu. Jak białko będzie prawie ścięte przykryć pokrywką na 2-3 minuty. Gotowe posypać zieleniną i genialne śniadanie zrobione

MAKRO: 1259kcal 56B 105T 23W
PORCJA [1/2]: 629kcal 28B 52T 11W

Leave a Comment