Szpinakowy omlet z awokado

Szpinakowy omlet z awokado
3 jajka
2 garście szpinaku
10g masła
1 awokado
1 ząbek czosnku
Papryczka chili
Kolendra
Sok z cytryny
Sól, pieprz
Szpinak zblendować z jajkami, doprawić solą i pieprzem i usmażyć na rozgrzanym maśle.
1/2 awokado rozgnieść z posiekanym czosnkiem, chili, kolendrą, sokiem z cytryny, solą i pieprzem.
Pozostałe awokado pokroić w cienkie plastry i skropić sokiem z cytryny żeby nie ściemniało.
Usmażony omlet przełożyć na talerz, posmarować pastą z awokado, ułożyć plastry i złożyć na pół.
MAKRO: 566kcal 26B 46T 9W
*tym, dla których bez mięsa to nie jedzenie polecam dorzucić wysmażony boczek albo  plastry chorizo

 

Leave a Comment