Zapiekanka na chlebku oopsie Śniadania | 18 stycznia, 2021Oopsie zapieczony z serem, boczkiem, cebulką i pieczarkami3 jajka L80g serka kremowegoSól, pieprz50g wędzonego boczku50g czerwonej cebuli3 pieczarki10g masła50g startego żółtego seraBoczek pokroić w paseczki, cebulę w piórka a pieczarki w plasterki.Wysmażyć boczek na złoto od zimnej patelni, gdy będzie gotowy zdjąć, dodać masło, cebulę i pieczarki.Smażyć od czasu do czasu mieszając aż pieczarki będą złote a cebula miękka.Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę, w drugiej misce żółtka z serkiem kremowym, solą i pieprzem do uzyskania jednolitej masy. Na koniec dodać ubite białka i delikatnie wymieszać.Wylać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia (u mnie niewielka, kwadratowa foremka o boku ok. 22cm) i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180°C.Po pięciu minutach wierzch posypać serem, wysmażonym boczkiem i warzywami. Zapiekać jeszcze około 10-15 minutMAKRO: 951kcal 49B 81T 8WLeave a Comment Cancel ReplyName*Email*Website Zapisz moje dane, adres e-mail i witrynę w przeglądarce aby wypełnić dane podczas pisania kolejnych komentarzy.Comment